NÁŠ DŮM JAKO ODRAZ TĚLA

0 150

NÁŠ DŮM JAKO ODRAZ TĚLA

Náš dům či byt, ve kterém žijeme, je odrazem našeho fyzického těla včetně našich emocí. Každá místnost domu má svůj odlišný symbolický význam a svoji důležitost hraje i to, co se v domě odehraje.

Vezměte si tužku a papír a odpovězte si na následující otázky. Teprve poté, co si odpovíte, si přečtěte význam. Pokud si význam přečtete ještě před zodpovězením otázek, bude snížena kvalita testu, proto všichni máme potřebu se vylepšovat nebo nevidíme vždy to, co vidět je.

OTÁZKY PRO SAMA SEBE

1. Jak často uklízíte ve svém domě/bytě?

2. Máte vždy čistá okna?

3. Kolikrát jste se během života přestěhovali?

4. Jak to vypadá ve vašich skříních?

5. V jakém stavu uklizenosti je váš sklep?

6. Co ve sklepě uskladňujete?

7. V jakém stavu je vaše půda?

8. Funguje vám pračka/myčka?

9. Už se u pračky nebo myčky vyskytla porucha?

10. Vytekla vám někdy ze spotřebičů voda?

11. Máte někdy ucpanou toaletu?

12. Využíváte kuchyň převážně k vaření?

13. Došlo někdy u vás doma k požáru?

14. Funguje správně topení?

15. Těsní vám dveře/vržou?

16. Jaké opravy již bylo nutné provést?

17. Fungují světla a vypínače?

18. V jakém patře bydlíte?

19. Máte balkon/zahradu a využíváte je?

20. Ztrácíte někdy klíče?

 

ODPOVĚDI – VYHODNOCENÍ

Máte-li již napsané své odpovědi, můžete přejít k vyhodnocení.

1. Jak často uklízíte ve svém domě/bytě?

Váš dům zrcadlí vaše fyzické a energetické tělo. Podle stupně znečištění, respektive uklizenosti můžete rozpoznat, zda jste, možná nevědomky, do svého života pozvali cizí energie. Tyto energie poté ovlivňují vaši náladu a zdraví. Pravidelný úklid znamená zdravou míru sebelásky a úcty k sobě samému. Přehnané úklidové šílenství značí silnou touhu po lásce a uznání. Nedostatečná čistota se pojí s tendencí zanedbávání sebe sama a nedostatečnou sebeláskou.

2. Máte vždy čistá okna?

Okenní tabule symbolizují schopnost jasně vidět. Jsou-li špinavé, znamená to, že člověk nemůže, respektive nechce vidět svou další cestu. Má-li okno prasklinu, značí to vnitřní napětí a stres. Pokud se okno rozbije, rozpadne se nějaký starý myšlenkový vzorec, což je pozitivní. 

3. Kolikrát jste se během života přestěhovali?

Ke stěhování nedochází jen tak pro nic za nic. Jedná se o symboliku přechodu do nového úseku života a další krok k uvědomění. Čím dále se od svého dosavadního místa stěhujete, tím nastává větší skok v posunu vědomí. Pokud bydlíte celý život na stejném místě, neznamená to, že u vás nedochází k žádnému posunu, ale probíhá mírněji a pomaleji. Tem, kdo se stěhuje vícekrát do roka, pak to naznačuje spíše chaos a zjevnou tendenci spíše utíkat.

4. Jak to vypadá ve vašich skříních?

Věci uložené ve skříních a šuplatech mají přímou souvislost s vašimi emocemi. Pokud skříně přetékají a je v nich nepořádek, značí to stresovou situaci. Očividně jste ještě něco nevyřídili nebo nevyřešili, respektive nezpracovali. Nyní nastal čas se s tím vypořádat a odprostit se od těchto věcí. Pokud  máte ve skříni věci, které rok nenosíte, nastala doba se ho definitivně zbavit. Se všemi věcmi je spojena energie tehdejší doby. Znamená to, že jsou tyto energie rovněž uloženy ve vašem energetickém těle a zatěžují vás. Čím méně věcí máte, tím lépe. Máte-li ve skříních hromady věcí po dětech nebo od vašich partnerů či partnera, znamená to, že tyto osoby odkládají své negativní energie na vás. V takových případech je nutné přestřihnout tuto pomyslnou pupeční šňůru k daným jedincům. Tyto nevyřízené věci vám způsobují velkou stresovou zátěž. Toto platí i hromadění novin, odpadků apod. 

Domov vždy symbolizuje naše nitro. Pravidelně se kolem sebe rozhlížejte. Je-li váš byt napěchovaný nábytkem, sotva vám v životě bude zbývat místo na něco nového. Pokud hromadíte spoustu starých nebo zděděných věcí, máte tendenci nepouštět věci a situace ze svého života. To se pak projevuje v nedostatečnosti fyzického těla kde nefunguje například zažívání a neprobíhá potřebná detoxikace. Ukládáte si strachy a klidně i z minulých životů nebo z dob, ze které nahromaděné věci pocházejí. Pak nelze aby život plynul a pojímal nové možnosti v životě. 

5. V jakém stavu uklizenosti je váš sklep?

Sklep symbolizuje první čakru, která je důležitá pro naše uzemnění. Správné uzemnění je důležitým předpokladem pro příjem intenzivních světelných energií nové doby. Jen ten, kdo je správně uzemněný, sebou může nechat tyto proudit a je schopen s nimi zacházet. Máte-li tedy nepořádek ve sklepě, pak neproudí vaší první čakrou správně energie. Tatro energetická zácpa ovlivňuje nejen sexuální život, ale také tok financí.

6. Co ve sklepě uskladňujete?

Máte-li ve sklepě věci cizích lidí jako třeba sousedů nebo rodičů, pak vás tyto energie blokují na zdraví, sexuální oblasti a financích. Mohou vás blokovat vědomě i nevědomě. Je vhodné opět se těchto věcí zbavit.

7. V jaké stavu je vaše půda?

Půda symbolizuje sedmou čakru. Souvisí tedy s hlavou a otevřeností pro vyšší sféry vědomí. Ten, kdo trpí bolestmi hlavy, by se měl zajít podívat na půdu a důkladně ji uklidit. Je to důležitý prostor pro příjem jemnohmotných energií. Pokud na půdě sušíte prádlo, může to znamenat, že se spoustu věcí snažíte zpracovávat hlavou. Pokud půdu nemáte, pak zjistěte, kdo nebo co se nachází v horní časti vašeho domu. Umístění třeba kanceláře v horní části domu, symbolizuje, že je hlava plně využita. Na takovém místě je energeticky podporována jakákoliv mentální práce. V prostoru půdy se mohou také nacházet kořeny vzorců myšlení a podvědomé programy. 

8. Funguje vám pračka/myčka?

Je-li jeden z těchto spotřebičů rozbitý, nebo nefungují-li oba, či mají nějaké poruchy, budou se pravděpodobně vyskytovat potíže s nezpracovanými emocemi nebo cizími energiemi v těle a domě. Proveďte energetickou očistu a opravte poškozené spotřebiče. 

9. Už se u pračky nebo myčky vyskytla porucha?

Voda je symbolem emocí a taková porucha poukazuje na ztrátu energie a nevyplakané slzy. Díra v kuchyni poukazuje se týká partnerských vztahů. Zamrzlé vodovodní potrubí symbolizuje ochlazení vztahu. Prasknutá trubka vodovodu definuje alarmující signál v partnerství. 

10. Vytekla vám někdy ze spotřebičů voda?

Vyteklá voda například když přeteče vana, vyteče pračka, myčka, nebo netěsní sprcha, značí emocionální tlak a stres. Nahromadilo se zkrátka mnoho emocí, které hledají ventil. 

11. Máte někdy ucpanou toaletu?

Ucpaná toaleta zastupuje nahromaděný vztek a zlost. Snažte se proto vypořádat se svými energetickými zátěžemi a transformujte je. 

12. Využíváte kuchyň převážně k vaření?

Kuchyň symbolizuje vaše partnerství. Proto by mohla být otázka položena i takto: Kolik ohně a vášně je ve vašem vztahu? Kuchyň, která je převážně nepoužívaná, značí single život, ale také emoční chlad  či distancovanost, která se ve vztahu odráží. Možná vám také někdo leží v žaludku. Sporák symbolizuje srdce. Dejte si pozor, abyste v troubě neměli nic spáleného, neboť to zastupuje bolestivé emoce z minulosti. 

13. Došlo někdy u vás doma k požáru?

Každý požár symbolizuje transformaci. To znamená, že dochází k důležité změně nebo k ní brzy dojde. Takovou událost však neprovokujte! Existují i jiné prostředky, jak si transformaci ulehčit.

14. Funguje správně topení?

Topení symbolizuje emoční teplo. Rozbité topení značí výraznější problémy v emocionální oblasti. Ujasněte si, v čem tyto problémy spočívají. 

15. Těsní vám dveře/vržou?

Dveře zastupují vchod do vašeho nitra. Pokud netěsní nebo vržou například dveře do vaší kuchyně nebo ložnice, je to signál, že se vyskytují problémy ve vztahu. Problémy s domovními dveřmi naopak zrcadlí váš vztah k vnějšímu světu. Mohou se objevit i emocionální poruchy. 

16. Jaké opravy již bylo nutné  provést?

Všechny předměty v bytě mají svoji symboliku. Postel, gauč, stůl, židle, kávovar, deštník, lednička atd. V rámci sebeanalýzy si položte otázky: Kdy se daný předmět rozbil? Co v té době nefungovalo? S kterou oblastí mého života je daný předmět spojen? V procesu uvědomění budete schopni vyvodit odpovědi.

17. Fungují světla a vypínače?

Světla a vypínače symbolizují přístup k duchovnímu světu, ke světu duchovních bytostí. Pokud vaše lampy často blikají, může to znamenat, že se s vámi snaží spojit bytost duchovního světa. Většinou se jedná o bytosti z astrální roviny. Elektromagnetické pole těchto bytostí může rovněž narušovat tok elektřiny v lampách, počítačích nebo v televizi. V takových případech je potřeba vypuzení ztracených duší a bytostí, které se mohou nacházet ve vašem energetickém poli nebo v obytných prostorech. 

18. V jakém patře bydlíte?

Podle toho v jakém patře bydlíte můžete rozeznat k jaké čakře a jejího tématu máte nejblíže. Najdete zde témata pro váš život. Bydlíte-li v 8 a vyšším patře, potom otázku vyhodnoťte jako 7 čakru.

19. Máte balkon/zahradu a využíváte je?

Skrze zahradu máte přístup k přírodě a jejím bytostem. Využijte každé příležitosti k vědomému spojení se zemskými energiemi. Pokud nemáte ani balkon ani zahradu, choďte pravidelně na procházky. Tento kontakt s přírodou vám pomůže lépe se přizpůsobit nynějším navýšením energetických vibrací. 

20. Ztrácíte někdy klíče?

Klíče symbolizují přístup k vlastní identitě. Kdo klíče často ztrácí, je často ve stresu a chybí mu jasný pohled na své nitro. Přístup k vlastní síle a propojení a vlastní tvořivostí není k dispozici.

AUTOR ČLÁNKU: Boženka Papáčková

FOTO: pixabay.cz

www.vedomemistrovstvi.cz

0 0 votes
Article Rating

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x