DUCHOVNÍ SÍLA SRDCE

0 94

DUCHOVNÍ SÍLA SRDCE

Tvé srdce, je to nejcennější co máš a na to nikdy nezapomeň. Je to kompas celého Tvého života. Jeho tep je nezastavitelný od prvního počátku Tvého stvoření a doprovází Tě celým životem, do posledního dne.

Srdce není jen orgán, je to sídlo nejvyššího stvoření, jsi to Ty.

Skutečným napojením se na své srdce, jsme schopni propojit se se svojí skutečnou podstatou a nejen pochopit, kdo jsme, ale také se vrátit domů. Domů ke všemu stvoření.

Ten, kdo pohlíží na své dokonalé srdce, jako na orgán, ten je propojen pouze s 3D realitou. Ten, kdo je propojen se svým srdcem, dosahuje vysokých dimenzí a jeho život se stává lehkostí, protože chápe…

SPOJENÍ SE SRDCEM

Začněme nyní budovat nový vztah ke svému srdci. Až dosud jsme většinu svých spojení uskutečňovali ze své mysli. Na egu založená mysl určuje směr našeho života a řídí celý náš život a veškeré jednání. Ego i mysl jsou silně omezené a jejich záměr je, nás udržovat ve stavu přežití. Ale jsme-li ve stavu přežití, je hlavní motivací našeho rozhodování strach. Rozhodování založené na strachu a nedostatku je iluzí třídimenzionální reality. A v tomto spojení neexistuje opravdová tvořivost a svoboda.

Pokud nasloucháme mysli, nemůžeme se spojit s vedením svého Já.

Abychom se mohli sladit s pravdou, musíme se propojit se svým srdcem, které je branou ke všemu skutečnému. Nemusíme se bát, protože když jsme spojeni se svým srdcem, pak je o nás postaráno, ale musíme svému srdci plně důvěřovat. Můžete věřit tomuto vedení, protože je to opravdové znovupřevzetí vlastní síly.

Spojení se srdcem nás vede k pocitům. Pocity nás vedou k uzdravení na fyzické, emoční i duchovní úrovni.

1.CVIČENÍ

Jakmile cítíte, co máte na srdci, přesuňte se do přítomného okamžiku a ptejte se sami sebe: jak se právě cítím? Až se začnou vynořovat pocity a rozšíří se vám srdce, výrazně ožijete a více se spojíte se svým srdcem. Pocity jsou klíče k většině našich zkušeností. A jestliže jsme schopni se v danou chvíli, kdy prožíváme nějakou zkušenost se otevřít tomuto cítění, můžeme zjistit intenzitu této zkušenosti, neboť v tuto chvíli jsem spojeni se svým prožíváním. V tuto chvíli pocítíme průzračnost daného okamžiku a přijde nové pochopení.

Proto zastavte se dýchejte do svého srdce, zpomalte. Dopřejte si chvíli zůstat přítomni sami v sobě. Je-li situace i nadále nepříjemná, zůstaňte v ní, dýchejte a prožívejte. Jakmile se spojíte s emoční bolestí, kterou jste ve svém srdci zadržovali a uvolníte jí, tím, že ji skutečně prožijete a přijmete, budete se poté moci spojit se svou vnitřní radostí. Protože pokud bolest potlačujeme, potlačujeme i radost.

Je třeba své srdce oživit.

Otevřete-li své srdce, budete moci plněji přijímat hojnost na všech úrovních, na niž máte přirozené právo. Jakmile je jedinkrát ocitnete v přirozeném proudu vlastního Světla, změní se vám celý život. Objeví se pocit vnitřního klidu. Kde tuto změnu způsobíte pouze vy sami, když se propojíte s milující částí sama sebe.

2.CVIČENÍ

Najděte si chvilku jen pro sebe. Zastavte se na chvíli.

· Položte si ruku na své fyzické srdce.

· Přeneste se ve vědomí k vnímání tlaku ruky na tělo.

· Nadechněte se, uvolněte se a řekněte si: toto je mé srdce. Nadechněte se.

Toto cvičení můžete provádět kdykoliv během dne. Provádějte jej tak často, jak budete chtít. Posílíte tím ve svém vědomí, spojení se se srdcem.

Zpočátku potřebujete uvědomit si své fyzické srdce a strávit nějaký čas tím, že si jen položíte ruku na srdce. Vnímat to teplo a tep. Nespěchat s propojením a netlačit na to.

Uvědomte si, že když si položíte ruku na své krásné srdce, když slyšíte jeho tep, jste v přítomném okamžiku. A v tomto okamžiku jste propojeni v přítomnosti se svým srdcem. Je to úžasné, že?

Spoustu času věnujeme tomu, co bylo a tomu, co bude, ale kdo je tady a teď. My žijeme pouze v přítomnosti, pouze tady a teď. V tuto chvíli naše srdce bije, v tuto chvíli jsme. Jenomže my tak málo času trávíme ve své skutečné přítomnosti. Ale to skutečné, co máme je pouze přítomný okamžik. A pouze v přítomném okamžiku můžeme své srdce opravdu otevřít. 

Pracujte na otevření a uvědomění si svého božství, které se nachází v srdíčku. Je to místo, kde sídlu naše duše, naše bytost. Vybudovat si vztah ke svému srdci, je cestou k sobě samému.

3. CVIČENÍ

Uchopte svůj tep na zápěstí a slaďte se s jeho rytmem. Vnímejte tlukot a frekvenci sebe sama. Plně se odevzdejte tomuto rytmu. 

Uvedená cvičení dopomáhají k uvědomění si sama sebe a své božské podstaty. Pomalu si tak budujeme vztah s naší nekonečností na které je vystavěna celá naše existence. Otevřené srdce je skutečnou vstupenkou k pravému duchovnímu probuzení. 

AUTOR ČLÁNKU: Boženka Papáčková

FOTO: pixabay.cz

www.vedomemistrovstvi.cz

0 0 votes
Article Rating

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x